Foto: Publicitātes attēli

Makšķerēšanas sportā ir virkne disciplīnu un viena no tādām ir karpu makšķerēšana, kurā starptautiskās sacensībās – Pasaules čempionātā Lielbritānijā – bronzas medaļas ieguvušas Latvijas sportistes, portālu "Delfi" informēja makšķerēšanas portāla "Copes lietas" eksperts Aivars Rudzinskis.

10-15 kilogramus smagas karpas lomos nebija retums, bet visu pasauli pārsteidza Linda Laskovska un Loreta Birzule, noķerot 20,3 kilogramus smagu karpu. Viņas tika pie sudraba medaļas individuālajā vērtējumā ar kopējo rezultātu 107 kilogrami.

Inga Pīlādze un Marīte Purmale ieguva 3. vietu "A" zonā, Maija Miezīte un Zane Zauere – 7. vietu "B" zonā, bet Laskovska un Birzule – 1. vietu "C" zonā.

Latvijas izlases kopējais rezultāts ir ārkārtīgi sīvā cīņā izcīnītas bronzas medaļas.


Čempionātā uzvara tikusi Ukrainai, bet sudrabs – mājiniecēm Anglijai.

Starptautiskās makšķerēšanas federācijas organizētajā Pasaules čempionātā sievietēm karpu makšķerēšanā tika pārstāvētas spēcīgākās valstis šajā disciplīnā – Anglija, Francija, Itālija, Nīderlande, Velsa, Ukraina, Ungārija, kā arī Latvija.

Karpu makšķerēšanas sportā valsts izlasē ir sešas sportistes, kas sadalītas trīs pāros. Tāpat arī visa ūdenstilpe ir sadalīta trīs zonās. Katrs no trim izlases pāriem startē savā zonā.

Katra pāra rezultātu veido noķerto zivju kopējais svars. Sacensību garums – 72 stundas nepārtrauktā režīmā.

Summējot visu trīs pāru ieņemtās vietas savā zonā tad arī tiek noteikta izlase – uzvarētāja.

Paralēli tiek vērtēti ari pāri individuālajā ieskaitē, skaidroja Rudzinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!