Foto: AFP/Scanpix

Pēc notikušajiem sprādzieniem Zaventemas lidostā un Briseles metro, pilsētā ir jūtams liels atraukums, portālam "Delfi" pastāstīja Raimonds Bricis, kurš ar savu ģimeni bijis pie lidostas brīdī, kad tur bija atskanējuši sprādzieni.

"Mums desmit minūtes kavējās taksometrs. Plānojām šodien lidot uz Latviju un bijām starp pirmajām mašīnām, kuras vairs neielaida lidostas teritorijā. Ceļš operatīvi tika nobloķēts un redzējām pirmās ātrās palīdzības mašīnas, kuras steidzās palīgā," stāsta aculiecinieks.

"Sākumā nesapratām, kas tur notiek, domājām – ceļu remonts vai avārija. Vēlāk jau uz lidostu steidzās ļoti daudz ātrās palīdzības mašīnu, mēs līdz lidostai netikām, mūs novirzīja un ar taksi atbraucām mājās," stāstīja aculiecinieks.

Pilsētā ir jūtama trauksme, norādīja Bricis.

Kā telefonsarunā portālam "Delfi" skaidroja Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes palīgs Māris Bērziņš, kurš šobrīd atrodas EP ēkā netālu no Mālbekas metro stacijas, kurā nogranda sprādziens, lai gan valstī tikko kā izsludināts augstākais – ceturtais – trauksmes līmenis, parlamentā darbs pagaidām turpina noritēt ierastajā ritmā.

"Jā, visi metro slēgti, bet parlamenta ēkā viss pagaidām ir mierīgi," sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, divi sprādzieni otrdien nogranduši Briseles Zaventemas lidostā, vēl viena eksplozija vēlāk nograndusi arī metro stacijā netālu no ES institūciju ēkas Briseles centrā. Sociālajos tīklos publicētās bildēs redzams, kā no viena termināļa ēkas paceļas dūmi. Pilsētas metro sistēma ir slēgta. Sprādzienu iemesli pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!