Par braukšanu dzērumā ar 500 sterliņa mārciņu (445 latu) naudas sodu un aizliegumu uz gadu pārvietoties ar auto sodīts Latvijas pilsonis Ronalds Rengarts, liecina publicētā informācija Ziemeļīrijas laikraksta "Derry Journal" interneta portālā.

Rengarts, kuram nav braukšanas tiesības, 5. maijā tika pamanīts, neadekvāti un lēni pārvietojoties pa Leimvadijas pilsētas ielām bez ieslēgtām gaismām.

19 gadus vecā Rengarta vadītā "Škoda" novirzījusies no ceļa, iebraukusi zālājā un ietriekusies sienā. Ierodoties notikumu vietā, Ziemeļīrijas policisti sajutuši, ka jaunietis bijis alkohola reibumā. Taču jaunietis esot atteicies policijai nodot paraugus analīzei.

Jau tiesas zālē Rengarts atzinies, ka bijis dzēris un ietriecies sienā. Viņš pastāstījis, ka Ziemeļīrijā dzīvo 15 mēnešus un 5. maijā kopā ar draugiem atpūties pludmalē. Atpūtas laikā tika lietots alkohols, kas turpinājās arī pēc tam, kad atgriezušies mājās.

Jaunietis atzina, ka skaidri neatceroties pavadīto vakaru un piebilda, ka ļoti nožēlo notikušo.

Tiesnesis jaunietim atgādināja, ka Ziemeļīrijas sabiedrība stingi nosodu braukšanu narkotisko vai alkohola raibumā un tiesa šo gadījumu uztver nopietni.

Rengartam tika piespriests 350 sterliņa mārciņu (311 latu) sods par bojājumu sienai, kurā viņš bija ietriecies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!