Kādā rūpnieciskā teritorijā Bīriņu pagastā vienā istabā mitinās kādi 12 viesstrādnieki no Āzijas valstīm, kuriem Latvijas firma piesolītās lielās algas vietā maksājot tikai grašus pārtikai, svētdien ziņoja LNT.
LNT ziņām viesstrādnieki, kuri nodarbināti kādā vietējā gaterī, stāstījuši, ka viņiem solīta alga 850 ASV dolāru apmērā par 160 stundām jeb par vidējo darba mēnesi, bet tā vietā viņi saņem tikai nedaudz vairāk par 100 latiem un esot spiesti mitināties nelielā istabā. Problēmas radušās, jo gatera samaksāto naudu ieturot uzņēmums, kas piegādājis darbaspēku, un pašiem strādniekiem izmaksājot tikai grašus.

Pēdējā laikā strādnieki pārtiekot tikai no rīsiem un nekvalitatīvā ūdens, kas pieejams viņu kopmītnēs. Protestējot pret šādiem darba apstākļiem, strādnieki esot pieteikuši streiku, bet kad LNT ziņas vēlējās atkal ar viņiem satikties, šī tikšanās ziņām bija liegta. Strādnieki tika ieslēgti savās kopmītnēs un netika ārā.

LNT ziņas noskaidroja, ka strādniekiem ir darba atļaujas un visi nepieciešamie dokumenti, un viņi grasās atgriezties dzimtenē. Latvijas uzņēmums no viņiem par nogādāšanu Latvijā esot pieprasījis 10 000 ASV dolāru. LNT ziņo, ka viesstrādniekus uz Latviju nogādājis uzņēmums "Inter Man Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!