Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī veikti 2328 Covid-19 testi, reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie ir kontaktpersonas, bet ar vienu personu uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju.

Latvijā kopā veikti 216 530 izmeklējumi, saslimušas 1293 personas un 1078 izveseļojušās, 32 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas seši pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 195 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Pagājušajā diennaktī, atklājot trīs Covid-19 inficēšanās gadījumus, jaunais koronavīruss atkal konstatēts Engures novadā, bet vēl viens cilvēks ir saslimis Aizkraukles novadā, liecina SPKC apkopotie dati.

Abos novados kopējais inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu.

Līdz ar Engures novada pievienošanos Covid-19 skartajām teritorijām, ar vīrusu inficēti iedzīvotāji pašlaik dzīvo 35 Latvijas pašvaldībās.

Viens no jaunajiem inficētajiem ir vecumā no desmit līdz 19 gadiem, viens no 40 līdz 49 gadiem, bet vēl viens ir vecumā no 70 līdz 79 gadiem.

No astoņiem pagājušās nedēļas laikā atlabušajiem lielākā daļa - pieci - bijuši rīdzinieki. Līdz ar to galvaspilsētā ar Covid-19 pašlaik slimo 82 iedzīvotāji.

Viens cilvēks atlabis arī Ogres novadā, kur inficēto skaits samazinājies līdz deviņiem. Vismaz viens cilvēks ir atveseļojies arī Liepājā, kur pašlaik inficēto skaits vairs nepārsniedz piecus un tādēļ precīzs skaits netiek atklāts.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!