Latvija ir ieinteresēta Gruzijas teritoriālās integritātes un suverenitātes nostiprināšanā, kā arī šīs valsts virzībā uz demokrātijas pilnveidošanu un tautas labklājības celšanu.
Tā trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili sacīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Latvija arī labprāt dalīsies pieredzē, Gruzijai integrējoties Eiroatlantiskajās struktūrās. "Mēs, kā šo ceļu izgājusi valsts, izmantosim savu jauno situāciju, lai aizstāvētu Gruzijas tautas vēlmi tuvināties Eiroatlantiskajām struktūrām," sacīja Vīķe-Freiberga.

Savukārt Saakašvili atzina, ka Latvijas paveiktais pēdējo gadu laikā ir apbrīnas vērts. Prezidents pauda gatavību cieši sadarboties ar Latviju politikas un drošības jautājumos. "Mūsu stāvoklis nav identisks, bet mums ir daudz kopīga," sacīja Saakašvili.

Abu valstu prezidenti nāca klajā ar politisku paziņojumu par Latvijas un Gruzijas sadarbību vienotas Eiropas veidošanā, kas paredzēs ciešu abu valstu sadarbību NATO un ES kontekstā. Valstis cer uz ciešāku sadarbību tieslietu un iekšlietu jomā, kā arī migrācijas kontrolē. Latvijas gatavojas apstiprināt arī atvērto durvju politiku NATO sakarā.

Šī ir pirmā Gruzijas prezidenta vizīte Latvijā kopš abu valstu neatkarības atgūšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!