Foto: DELFI
Latvija atbalstīja Eiropas Savienības dalībvalstu pirmdienas lēmumu par sankcijām pret Sīriju, informēja Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Eiropas Savienības lēmums paredz ieroču embargo un iekšējām represijām izmantojama aprīkojuma aizliegumu. Vienlaikus paredzēti ierobežojumi ieceļošanai ES teritorijā, kā arī līdzekļu un saimniecisko resursu iesaldēšana Sīrijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par varmācīgām represijām pret Sīrijas civiliedzīvotājiem.

Latvijas Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi nosodījumu saistībā ar Sīrijas varas iestāžu īstenoto vardarbību miermīlīgu demonstrāciju apspiešanā, aicinot varas iestādes uzsākt visaptverošu reformu procesu, kas kalpotu valsts iedzīvotāju interesēm.

Ārlietu ministrija atzīmē, ka jebkura spēka pielietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem mazina un iedragā Sīrijas prezidenta Bašira Asada uzsākto reformu ticamību.

Šī gada 29.aprīlī notika ANO Cilvēktiesību padomes (CTP) speciālā sesija par cilvēktiesību situāciju Sīrijā. Sesijas noslēgumā ar balsojumu tika pieņemta rezolūcija, kas nosoda cilvēktiesību pārkāpumus Sīrijā. Latvija atbalstīja gan aicinājumu CTP sasaukt speciālo sesiju par cilvēktiesību situāciju Sīrijā, gan pieņemto rezolūciju.

Atbilstoši Sīrijas cilvēktiesību aizsardzības organizāciju ziņām kopš protestu sākuma 15.martā apcietināti vai bez vēsts pazuduši 8000 cilvēku. Sadursmēs dzīvību zaudējuši vairāk kā 600 iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!