Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts turpinās atbalstīt Eiropas Savienības centienus sniegt atbalstu Jordānijai bēgļu problēmas risināšanai," sestdien, 6. aprīlī, Jordānijā pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs atrodas Jordānijā, Pasaules Ekonomikas forumā par Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfriku. Foruma laikā Rinkēvičs tikās ar Jordānijas ārlietu ministru Aimanu Alsafādī (Ayman Al Safadi), lai pārrunātu divpusējos un reģionālos jautājumus.

Puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) un Jordānijas attiecības un situāciju Sīrijā. Rinkēvičs izteica atzinību par Jordānijas lomu situācijas stabilizācijā Tuvajos Austrumos. Savukārt ES un Jordānijas sadarbība sniedz ietvaru arī Latvijas divpusējās sadarbības ar Jordāniju stiprināšanai.

Rinkēvičs izteica solidaritāti Jordānijai, ņemot vērā bēgļu problēmas radīto slogu valsts ekonomikai
Rinkēvičs pauda gandarījumu par Latvijas un Jordānijas lieliskajām divpusējām attiecībām un aktīvo dialogu. Vienlaikus Latvija saskata būtisku attiecību padziļināšanas potenciālu. Ministrs izteica cerību, ka Jordānijas ārlietu ministram izdosies apmeklēt vizītē Latviju gaidāmā Ziemeļeiropas valstu apmeklējuma ietvaros.

Tāpat ministrs izteica gandarījumu par pozitīvajām tendencēm līgumtiesiskās bāzes attīstīšanā starp Latviju un Jordāniju, jo parakstīšanai ir praktiski sagatavots saprašanās memorands par politisko konsultāciju mehānismu starp Ārlietu ministrijām. Tāpat ir uzsākts darbs pie dubultnodokļu konvencijas izstrādes un notiek sarunas attiecībā uz līgumu par starptautiskajiem kravu un pasažieru pārvadājumiem ar autotransportu. Latvijas ārlietu ministrs izteica vēlmi padziļināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm, kas par labu sākuma punktu var kalpot sadarbība tūrisma jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!