Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijā atklāti vēl divi no Lielbritānijas ievestā Covid-19 paveida gadījumi, kopskaitam jau sasniedzot septiņus atklātus gadījumus, preses konferencē pēc Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdes medijiem atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka iepriekš bija zināms par pieciem Latvijā atklātiem Lielbritānijas Covid-19 paveida gadījumiem, bet šodien zināms jau par kopumā septiņiem. Pavļuts atklāja, ka viens no šiem diviem gadījumiem esot atrasts nejauši izvēlētam Covid-19 slimniekam.

Kā skaidroja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, 96 paraugi bija izmeklēti, no kuriem divi izrādījās jaunais Covid-19 paveids. Viņš papildināja, ka procentuāli tas nav daudz, un tas ir labi.

Tāpat viņš uzsvēra, ka SPKC turpinās sekot līdzi situācijai, vai nenotiek jaunā paveida lokālā izplatīšanās sabiedrībā.

Jau ziņots, ka, lai mazinātu ceļošanu un slimības izplatīšanos, valdība konceptuāli vienojās par ceļošanas aizliegumu uz un no Lielbritānijas, Portugāles, Īrijas.

Vēstīts, ka, cenšoties ierobežojumus padarīt loģiskākus un vieglāk saprotamus, otrdien, 2. februārī, Ministru kabinets konceptuāli vienojies izdarīt izmaiņas tirdzniecības kārtībā pēc 7. februāra, pēc sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Panākta arī vienošanās par izmaiņām skolu darbībā un ceļojumu ierobežošanā. Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pagarinās līdz 6. aprīlim, pavēstīja Ministru prezidents.

Detalizēti par izmaiņām pēc 7. februāra valdība lems ceturtdien, 4. februārī, jo pagaidām panāktas tikai konceptuālas vienošanās par galvenajām izmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!