Foto: F64
Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi nokrišņi, bet nedēļas nogalē gaidāms sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Brīvdienās Latvija galvenokārt atradīsies anticiklona ietekmē, līdz ar to nokrišņu būs maz, brīžiem uzspīdēs arī saule, tikai rietumu rajonos līs vairāk, jo no Baltijas jūras uz austrumiem pakāpeniski virzīsies mākoņu zonas.

Brīvdienās pūtīs dienvidu virziena vējš un gaisa temperatūra naktī būs no 0 līdz plus 5 grādiem pēc Celsija skalas, bet dienā gaiss iesils līdz plus 10 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā palielināsies mākoņu daudzums un visā teritorijā līs. Ziemeļvidzemē naktī ir iespējams slapjš sniegs. Piekrastes rajonos pastiprināsies dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu 15 līdz 17 metri sekundē (m/s). Gaisa temperatūra naktī gaidāma no plus 2 līdz plus 6 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 9 grādiem.

Nedēļas vidū ciklons virzīsies tālāk uz austrumiem, vējš iegriezīsies uz ziemeļrietumiem un Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra sāks pazemināties.

Trešdien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies, bet vietām gaidāmi arī īslaicīgi nokrišņi. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 1 līdz plus 6 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no plus 3 līdz plus 6 grādiem.

No ceturtdienas nokrišņi mitēsies un, vējam pierimstot, naktī gaisa temperatūra pazemināsies. Ceturtdien naktī vietām būs nelieli īslaicīgi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz plus 7 grādiem.

Savukārt piektdien būs daļēji mākoņains laiks un pārsvarā bez nokrišņiem. Naktī un no rīta atsevišķos rajonos būs migla ar redzamību no 200 līdz 500 metriem. Ceļi var būt slideni. Gaisa temperatūra naktī būs no 0 līdz mīnus 5 grādiem pēc Celsija skalas, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra būs plus 5 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!