Foto: AFP/Scanpix
Latvija izsaka līdzjūtību teroraktos Dienvidfrancijā un Tunisijā bojāgājušo un cietušo tuviniekiem, kā arī asi nosoda šādus vardarbības aktus, teikts piektdien izplatītājā Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojumā.

Jau vēstīts, ka divi kaujinieki piektdien uzbrukuši tūristu viesnīcai Tunisijas kūrortpilsētā Sūsē, nogalinot vismaz 27 cilvēkus.

Savukārt Francijā, netālu no Lionas pilsētas, kāds vīrietis, nesot islāmistu karogu, uzbrucis gāzes rūpnīcai, nogalinot vienu cilvēku un vismaz desmit ievainojot, ziņo tiesībsargājošās iestādes.

ĀM paziņojumā arī uzsvērts, ka notikumi Francijā un Tunisijā pierāda, ka ir jāturpina koordinēt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kopīgā rīcība, lai mazinātu teroristu uzbrukumu iespējas.

"Latvija kā ES Padomē prezidējošā valsts pievērš pastiprinātu uzmanību cīņai pret terorismu, kas ir viena no prioritātēm ES darba kārtībā. Reaģējot uz terorisma risku pieaugumu, ES jau ir notikusi padziļināta diskusija visos nepieciešamajos līmeņos, izvirzot praktiskas prioritātes turpmākai rīcībai cīņā pret terorismu. Teroristu noziegumiem nav attaisnojuma, tāpēc visai starptautiskajai sabiedrībai ir jāvēršas pret teroristiem un viņu atbalstītājiem," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!