Latvija pilnībā nav ieviesusi sešas Eiropas Savienības (ES) direktīvas, bet daļēji - vēl divas, informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecībā Latvijā.
Pilnībā Latvija nav ieviesusi Eiropas Parlamenta (EP) un padomes 2004.gada 31.marta direktīvu par standartu ieviešanu attiecībā uz cilvēka audu un orgānu uzkrāšanas, uzglabāšanas un izmantošanas kārtību un 2004.gada 29.aprīļa direktīvu par intelektuālā īpašuma tiesību ieviešanu.

Latvija pilnībā nav ieviesusi 2004.gada 29.aprīļa direktīvu par minimālajām drošības prasībām Eiropas ceļu tīkla tuneļos, EK 2006.gada 7.jūlija direktīvu, kas groza maksimāli pieļaujamo trifloksistrobīna, tiabendazola, abamektīna, benomila, karbendazima, tiofanātmetila, miklobutanila, glifosāta, trimetilsulfonija, fenpropimorfa un hlormekvata atlieku līmeni un EP un padomes 2005.gada 9.marta direktīvu par iepakojumiem un jau izmatotajiem iepakojumiem.

Daļēji Latvija nav ieviesusi EP un padomes 2004.gada 31.marta direktīvu, kas laboja kopienas kodeksu par veterinārajiem ārstnieciskajiem produktiem, un 2006.gada 27.jūnija direktīvu, ar kuru tiek mainīts periods pievienotās vērtības nodokļa piemērošanai radioapraides un televīzijas apraides pakalpojumiem un dažiem elektroniski sniegtiem pakalpojumiem.

Minēto direktīvu ieviešanas termiņš jau beidzies. Piemēram, direktīvai par veterinārajiem ārstnieciskajiem produktiem ieviešanas termiņš beidzās jau 2005.gada 30.oktobrī, bet direktīvai par iepakojumu un jau izmantoto iepakojumu ieviešanas termiņš beidzies pērn septembrī.

Latvijā nav ieviesti 0,5% no tām direktīvām, kuras līdz šim bija jāievieš, bet vidēji ES dalībvalstīs neieviesto direktīvu deficīts ir lielāks - 1,2%.

Jau ziņots, ka Latvija ir trešā starp ES dalībvalstīm pēc direktīvu ieviešanas. Vēl mazāk direktīvu - piecas - jāievieš Lietuvai un Dānijai, bet Igaunijai jāievieš vēl 18 direktīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!