Foto: AP/Scanpix

Dzīvnieku draugi piektdien pulcējās pie Dānijas Karalistes vēstniecības Rīgā, nosodot nežēlīgo žirafes nogalināšanu Dānijas zoodārzā, kas notikusi bērnu acu priekšā.

Biedrība "Dzīvnieku pansija "Ulubele"", kas apsaimnieko lielāko Latvijas dzīvnieku patversmi, vēstulē vēstniecībai izteikuši nožēlu un dziļas skumjas par notikušo Kopenhāgenas zooloģiskajā dārzā, kad nogalinātā žirafe tika sadalīta un izbarota lauvām apmeklētāju, arī bērnu, acu priekšā.

"Mazais cilvēks, kurš tver visu, kas notiek pieaugušo pasaulē, noteikti savā bērna sirsnībā ļoti pārdzīvoja par žirafīti, bet, tajā pašā laikā, redzot, ka pieaugušie visu dara ar pārliecību, saprata, ka tā tam ir jānotiek, tas ir normāli," vēstulē raksta dzīvnieku aizstāvji.

"Ulubeli" satrauc tas, kā šāda "izrāde" ietekmēs bērnus. "Kādus mēs vēlamies redzēt izaugām savus bērnus? Līdzcietīgus, kas nepaies garām ievainotam dzīvnieciņam vai tādus, kas arī saviem bērniem jau no mazotnes praksē demonstrēs, ka nogalināt – publiski nogalināt – ir normāli?" vēstulē raksta biedrība. Viņi norāda, kamēr Dānijas zooloģiskā dārza mazie apmeklētāji vēroja, kā no pasaules pazūd skaista, jauna žirafēna paliekas, Latvijas mazpilsētā Smiltenē bērni klausījās "Ulubeles" Cilvēcības stundā, kur mācīta atbildība un līdzcietība, vēloties, lai viņi izaug ar apziņu, ka cilvēks ir dzīvnieka draugs.

"Mēs lūdzam Jūs padomāt, kāda būs pasaule, kad viņi izaugs. Mēs aicinām vairot labestību un sirsnību cilvēka un dzīvnieka attiecībās, jo naida uz šīs zemes jau tā ir pārāk daudz," Dāniju aicina "Ulubele".

18 mēnešus vecais žirafe Mariuss 9.februāra rītā nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā. Pēc tam dzīvnieks apmeklētāju acu priekšā, starp kuriem bija arī bērni, nodīrāts un sadalīts gabalos, un izbarots lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana tiešraidē pārraidīta internetā.

Žirafi nogalināt vēlas arī kāds cits Dānijas zoodārzs, sakot, ka dzīvnieks vairs nav vaislai nederīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!