Latvijā pēc "Borisa Smirnova Tirdzniecības nama" (BSTN) licences Latvijas alkoholisko dzērienu ražotājs SIA "Jaunalko" sācis Krievijas degvīna "Boris Smirnov" ražošanu un izplatīšanu, informēja BSTN. Degvīns "Boris Smirnov" tiek raksturots kā klasisks degvīns, kura pagatavošanā tiek izmantotas jaunas tehnoloģijas pēc senas Krievijā izstrādātas receptes.
SIA "Jaunalko" direktors Ritvars Kuzma pastāstīja, ka šis degvīns Latvijā tiek ražots un pārdots jau divas nedēļas. Pēc viņa klāstītā, jau šogad iecerēts uzsākt ražot aromatizētos degvīnus "Boris Smirnov" ar dabīgā augļu piedevām, kā arī drīzumā Latvijā tiks piedāvāts šis degvīns dažādos tilpumos.

Kuzma norādīja, ka Latvijā ražotais degvīns tiek eksportēts uz Grieķiju, Vāciju, Spāniju, Izraēlu, taču jau tvāko divu līdz četru nedēļu laikā iecerēts eksporta uzsākšana uz Lietuvu un Igauniju.

Viņš prognozēja, ka ar laiku no kopējā "Jaunalko" ražotā degvīna "Boris Smirnov" varētu iegūt aptuveni 10%. "Jaunalko" ražo tikai degvīnu un brendijus, no kuriem degvīni veido lielāko daļu - 80%.

Kuzma sacīja, ka šī degvīna ražošanai "Jaunalko" izmanto no Igaunijas iepirkto spirtu, kas atbilst kvalitātes prasībām un arī ir droši, ka tik saņemti pieprasītie apjomi. Taču uzņēmums ir gatavs sadarboties arī ar Latvijas spirta ražotājiem "Jaunpagasts plus" un "Riga Bestsprit", ja atiecīgi pirmā no kompānijām uzlabos tehnoloģijas nepieciešamās kvalitātes sasniešanai, bet otra - nokārtos savas darbības stabilitātes jautājumu.

Ar šiem Latvijas spirta ražotājiem "Jaunalko" jau nedaudz sadarbojas citu dzērienu ražošana, taču no visu dzērienu ražošanai nepieciešamā spirta apjoma Latvijas spirts tiek izmantots tikai 20% gadījumos, bet 80% līdz pat 90% ir Igaunijas spirts.

Kompānija patlaban no visas saražotās produkcijas 20% eksportē, bet pārējies tiek pārdots vietējā tirgū. Viņš prognozēja, ka šogad Latvijā "Jaunalko" degvīna pārdošanas apjomi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielināsies par 25%.

BSTN ir preču zīmju īpašnieks, un tā galvenais darbības virziens ir šo produktu izplatīšana Latvijā, Baltijas valstīs un Rietumos. Latvijā reģistrēts uzņēmums, kura dibinātāji ir populārie Krievijas alkoholisko dzērienu preču zīmju īpašnieki Boriss un Jeļena Smirnovi un Edmunds Demiters.

Demiters, kurš ir arī "Jaunalko" valdes priekšēdētājs pauda, ka BSTN gūst ienākumus no katras pārdotās "Arsenič" un "Boris Smirnov" pudeles. Taču viņš norādīja, ka galvenais nav runa par ienākumiem. "Galvenais ir šo preču zīmju nostiprināšana Baltijā," pauda Demiters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!