Foto: Shutterstock
Lai mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanos, valstī no pulksten 22 tiek iedarbināta komandantstunda, kas paredz iedzīvotāju pienākumu atrasties savās dzīvesvietās līdz pulksten 5 rītā. Komandantstunda būs spēkā līdz 4. janvārim, kā arī nākamās nedēļas izskaņā.

Dzīvesvietas atstāšana komandantstundas laikā pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos. Atstājot dzīvesvietu, līdzi jābūt pašapliecinājumam, kurā norāda personas datus, dzīvesvietas adresi, pārvietošanās iemeslu, un pārvietošanās galamērķi. Ikvienam iedzīvotājam ir pienākums ņemt līdzi arī pasi vai ID karti.

Atbalsta sniegšanā Valsts policijai tiks vienlaikus iesaistīti vismaz 200 zemessargi un karavīri, kuri policijas vadībā veiks kopēju patrulēšanu noteiktajās ierobežojumu stundās.

Jau ziņots, ka Latvijā turpina pieaugt inficēšanās ar Covid-19, stacionēto pacientu skaitam pat pārsniedzot 1000, kā rezultātā arvien plašāk jāierobežo citu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana. Lai vīrusa izplatību ierobežotu, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 2021. gada 7. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!