Aizvadītajā diennaktī un naktī Latvijā turpinājās plaši kūlas ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Aizvadītājā diennaktī Rīgā reģistrēti 24 kūlas ugunsgrēki, bet pārējā Latvijā - vēl 131 šāds ugunsgrēks. Kūlas dedzināšanas rezultātā aizdegušās arī piecas dzīvojamās ēkas, kā arī deguši meži.

Lielākie kūlas ugunsgrēki reģistrēti Jēkabpils rajonā, kur vienā gadījumā kūla degusi 350 hektāru platībā, bet vēl vienā - 200 hektāru platībā, turklāt 5 hektāru platībā aizdegoties arī mežam. Madonas rajonā reģistrēts pērnās zāles ugunsgrēks 100 hektāru platībā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā kūlas ugunsgrēkos cieta arī cilvēki - divas sievietes guva apdegumus, diviem ugunsdzēsējiem, dzēšot, iespējams, kūlas degšanas izraisītu ugunsgrēku, uzgāzās brandmūris, bet kūlas dūmu izraisītā avārijā uz Jelgavas šosejas viens vīrietis guva vieglus miesas bojājumus.

Ugunsdzēsējiem ir ļoti daudz darba. Viņi nepaspēj ierasties uz visiem kūlas ugunsgrēkiem un vispirms dodas uz tiem izsaukumiem, kuros kūlas ugunsgrēka rezultātā var nodegt ēkas vai ciest cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!