Nākamgad Rīgā plānotā Pasaules čempionāta hokejā organizācijas komiteja paziņojusi par Latvijas ieceri atvieglot vīzu režīmu Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem, kuriem būs biļetes uz čempionāta spēlēm, raksta “Izvestija”.
Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam jau piedāvāts īsajos termiņos izpētīt pasaules pieredzi par līdzjutēju atbraukšanu uz lielā mēroga starptautiskajām sacensībām un izdarīt secinājumus par labu hokeja cienītājiem no bijušajām PSRS valstīm. Iespējams, ka ministrija neatteiks Ulmanim, ņemot vērā, ka valdību tagad vada bijušais valsts Hokeja federācijas valdes loceklis Aigars Kalvītis.

“Izvestija” norāda, ka, tiesa, Portugāles un Grieķijas pieredze, rīkojot pagājušajā gadā futbola čempionātu un Olimpiskās spēles, norāda tieši uz pretējo – šo sacensību laikā valstis, lai garantētu drošību, izstājās no Šengēnas līguma un pastiprināja vīzu režīmu. Taču Latvijai ar hokeja čempionātu ir pilnīgi cita situācija. Lai sagatavotos turnīram, kopumā plānots iztērēt aptuveni 14 miljonus ASV dolāru, turklāt lielāko investīciju daļu jāatpelna, realizējot biļetes.

Biļešu pārdošanu uz čempionāta spēlēm plānots uzsākt 18.maijā. To cena pagaidām netiek izpausta, bet organizētāju komiteja cer realizēt 400 000 biļešu, no kuriem 30% līdz 40% rezervēs ārzemju viesi. Diez vai hokeja spēles biļete ļaus nākamgad pavasarī šķērsot Latvijas robežu bez vīzas, taču biļetes īpašniekam noteikti būs atlaides no konsulārās nodevas un nodrošināts maksimāli labvēlīgs režīms, bez rindām konsulātā un liekiem jautājumiem.

Īpaši Rīgā cer uz līdzjutējiem no Krievijas un Baltkrievijas. Turklāt, piešķirot viņiem atvieglojumus, Latvija var cerēt uz atbildes žestu, jo 2007.gadā pasaules čempionāts hokejā plānots Maskavā.

Pēc bijušā Latvijas prezidenta un pašreizējā čempionāta organizācijas komitejas vadītāja Gunta Ulmaņa teiktā, tuvākajā nākotnē biļete uz hokeja čempionātu varētu kļūt par dokumentu, kas ļaus saņemt Latvijas vīzu atvieglotā kārtībā, vēsta Krievijas laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!