Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas pārstāvim ir tiesības piedalīties izmeklēšanā, lai noskaidrotu iemeslus traģiskajai Jaroslavļā notikušajai aviokatastrofai, kas prasījusi Latvijas hokeja leģendas Kārļa Skrastiņa dzīvību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Aviokatastrofā trešdien gāja boja Latvijas pilsonis, tāpēc valstij ir tiesības piedalīties izmeklēšanā, par ko jau saņemts paziņojums no Krievijas iestādēm.  Aģentūra gan neizmeklē negadījumus, tāpēc šī informācija pārsūtīta Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam, kurš ari lems, vai Latvijas pārstāvis piedalīsies katastrofas izmeklēšanā, stāstījis Gorodcovs.

Gorodcovs atzina, ka pašlaik informācija par katastrofu nav pietiekama, lai novērtētu visticamākos tās iemeslus, taču viņš norādīja, ka avarējusī lidmašīna "Yak -42" nebija pārkrauta un nav skaidrs, kāpēc tā nespēja pacelties gaisā.  

Gorodcovs atzina, ka šī modeļa lidmašīnas, salīdzinot ar mūsdienu laineriem, ir novecojusi, tomēr tās dzinēji ir salīdzinoši moderni un "nevarētu teikt, ka tas būtu galīgs lūznis".
Jau vēstīts, ka lidmašīna "YAK - 42" avarēja Jaroslavļas "Tunošna" lidostā trešdien 7. septembrī plkst. 16:07 pēc Maskavas laika (plkst. 15:07 pēc Latvijas laika). Tūlīt pēc pacelšanās lidaparāts  nogāzās. Iespējams, tam pietrūka lidojuma uzsākšanai nepieciešamā ātruma. Lidmašīna pārlūza uz pusēm, fizelāža ar pasažierim un apkalpi iekrita blakus esošajā Volgas upē.

Lidmašīnā "YAK - 42" , kas devās uz Minsku bija 45 cilvēki,  astoņi apkalpes  locekļi  un  37 Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandas spēlētāji un treneri , kas devās uz Baltkrievijas galvaspilsētu, uz savu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas atklāšanas spēli ar vietējo "Dinamo". Komandas sastāvā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš .

Katastrofā izdzīvoja hokejists Aleksandrs Gaļimovs un  apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs. Viņu stāvokli mediķi vērtē kā smagu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!