Latvijas Antifašistiskajai komitejai un tās atbalstītājiem svētdien, leģionāru piemiņas dienā pievienojās arī domubiedri no Igaunijas - organizācijas “Naktssardze” biedri.
Tās pārstāvis Sergejs Puškars portālam “Delfi” sacīja, ka Latvijā pavisam ieradušies pieci “Naktssardzes” biedri. Viņš norādījis, ka Latvijā viņi ir ieradušies, lai “nepieļautu fašisma atdzimšanu”.

“Mēs speciāli esam atbraukuši uz Latviju, lai atbalstītu antifašistu akciju. Pretējā gadījumā fašisma atdzimšana turpināsies”, skaidroja Puškars.

“Naktssardze” Igaunijā aktīvi piedalījās 2006. gada aprīļa nemieros Tallinā, kad Igaunijas varas iestādēs no pilsētas centra pārvietoja Otrajā Pasaules karā kritušajiem Padomju Savienības karavīriem veltīto Bronzas pieminekli, t.s., Aļošu.

16. marts vēsturiski ir Leģionāru piemiņas atceres diena, kurā bijušie Otrā pasaules kara dalībnieki piemin savus kritušos biedrus. Tomēr sabiedrības attieksme un atsevišķu organizāciju attieksme pret šo dienu ir atsķīrīga. Kamēr vieni pauž, ka leģionāri cīnījās par Latviju, citi – leģionāri pārstāvēja nacisitisko Vāciju.

Jau vēstīts, ka svētdien daudzu policijas uzraudzībā notika Leģionāru piemiņas pasākumi. Vispirms plkst. 10 Doma baznīcā bija Leģionāriem veltīts dievkalpojums, plkst. 11 – gājiens no Doma laukuma uz Brīvības pieminekli, bet ap plkst. 12 leģionāri nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!