Foto: LETA

"Latvijas attīstībai" (LA) iesniegusi kandidātu sarakstus Aizkrauklē, Balvos, Bauskā, Līvānos, Saulkrastos un Smiltenē, informēja LA pārstāvis Edgars Barbaks.

Kā norāda Barbaks, pirmā pieredze politikā nākamās vēlēšanas būs AP Bauskas un Smiltenes sarakstu līderēm, bijušajai VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei un kādreizējai "Smiltenes piena" īpašniecei Gitai Mūrniecei.

"Mums jāprot šajā laikā saskatīt iespējas uzņēmējdarbības un infrastruktūras attīstībai. Tagad jāstrādā tālāk, lai idejas, kas ir mūsu programmā, nepaliek dokumentu mapēs, bet tiek realizētas," paudusi Pētersone. Savukārt Mūrniece akcentējusi tautsaimniecības nozīmi.

Kā norāda LA, "pieredzes bagāti politiķi" būs līderi Aizkraukles sarakstā, kas veidots kopā ar "Vidzemes partiju". Saskaņā ar LA sniegto informāciju, šajā novadā kandidēs divi esošie novadu mēri - Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris un Aizkraukles domes vadītājs Leons Līdums. Savukārt Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka sarakstā iekļauts arī Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis.

"Vienojoties kopīgam mērķim, kļūstot vienotiem savā dažādībā un strādājot pie jaunā novada izaugsmes, kļūsim par attīstītu, uzņēmējiem un iedzīvotājiem draudzīgu vietu," paudis Vingris.

Savukārt Leons Līdums uzsvēris, ka kopīgā novadā lokālā identitāte un kultūras daudzveidība nekādā gadījumā nepazudīs. "Esmu pārliecināts, ka mums izdosies apvienot Aizkraukles, Kokneses, Pļaviņu, Skrīveru, Neretas un Jaunjelgavas potenciālu kopīgai un līdzsvarotai izaugsmei, saglabājot katras vietas identitāti un savdabību," akcentējis Līdums.

Līvānu novadā "Latvijas attīstībai" saraksta līderis būs novada mērs Andris Vaivods, Balvu novadā - domes deputāts Tālis Korlašs. Savukārt Saulkrastos ar pirmo numuru startēs LA valdes loceklis Artūrs Ancāns.

Partijā pavēstīja, ka šīs būs lielākās vēlēšanas tās pastāvēšanas vēsturē, startējot vismaz 27 pašvaldībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!