Foto: F64
Pēc ceturtdien notikušā ugunsgrēka AS "Latvijas balzams" (LB) piektdien atsācis darbu, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

Piektdienas rītā jau notika kravu pieņemšana, bet pēcpusdienā tiks atsākta dzē-rienu pildīšana.

Paralēli notiek ugunsgrēkā cietušās noliktavas telpu apsekošana, lai precizētu zaudēju-mu apmēru un noskaidrotu aizdegšanās cēloņus. Uzņēmums sadarbojas ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un citām institūcijām, kas veic izmeklē-šanu. Produkcija, kas atrodas ugunsgrēka skartajā noliktavā un ir cietusi, tiks iznīcinā-ta.

Pēc pirmajām aplēsēm zaudējumi, ko nodarījis ugunsgrēks, nav tādi, kas varētu būtiski ietekmēt uzņēmuma finanšu darbības rezultātus. Uzņēmuma pārstāve no-rāda, ka "Latvijas balzama" noliktavas telpas un gatavā produkcija ir apdrošinā-ta.

Visas uzņēmuma ēkas un telpas, tostarp gatavās produkcijas noliktava, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir aprīkotas ar dūmu atklāšanas detektoriem, pārvietojamiem ugunsdzēša-nas aparātiem un ugunsdzēsības krāniem, kā arī uzņēmumā ir stingri noteikta uguns-dzēsības noteikumu ievērošanas kārtība.

LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš pateicas uzņēmuma darbiniekiem par operatīvu un pašaizliedzīgu rīcību krīzes situācijā, kā arī VUGD par profesionalitāti ugunsgrēka dzēšanā.

Hasana uzsver, ka šādi negadījumi ir ārkārtīgi reti un ir drīzāk izņēmuma negadījums. Kopumā darba drošībā un vides aizsardzībā pēdējo trīs gadu laikā "Latvijas balzams" esot investējis vairāk nekā 300 tūkstošus eiro, kā arī plāno turpmāk ieguldīt darba ap-stākļu uzlabošanā un darbinieku apmācībā.

Kā vēstīts, ceturtdien, ap pulksten 10:35, uzņēmuma "Latvijas balzams" gatavās produkcijas noliktavā Rīgā, Čaka ielā 160, izcēlās ugunsgrēks.

Kopējā degšanas platība bija 1000 kvadrātmetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!