Foto: Pixabay

Latvijas grāmatu izdevēju nozares pārstāvji akcijas "Atdodiet grāmatām 5% PVN likmi" ietvaros 22. jūnijā pulksten 11.20 dosies uz Kultūras ministriju, lai svētku noskaņās turpinātu atgādināt par situāciju nozarē, kas prasa no valdības izlēmīgu rīcību un politisko gribu jau tuvākajos mēnešos, kad tiks uzsāktas sarunas par nākamā gada budžeta izveidi, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Grāmatizdevēju asociācijā.

Asociācijā norādīja, ka pirmssvētku dienā, skandējot Ineses Zanderes sacerētās Līgo dziesmas, nozares pārstāvji – SIA "Jānis Roze un Jāņa Rozes apgāds" valdes priekšsēdētājs, Ainārs Roze SIA "Jānis Roze" direktore Ināra Beļinkaja, "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka, apgāds Zinātne vadītāja Ingrīda Segliņa un Jelgavas tipogrāfija valdes priekšēdētājs Māris Matrevics.

Nozares pārstāvji pulcēsies pie Kultūras ministrijas, lai "aplīgotu" kultūras ministru Nauri Puntuli (NA) un "uzmundrinātu" ministru vēl uzstājīgāk atbalstīt grāmatu izdevēju aizsākto akciju 5% PVN grāmatām nākamā gada budžetā.

Jau vēstīts, ka ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paudis viedoklis, ka varētu atbalstīt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātās likmes 5% apmērā atjaunošanu presei un grāmatām, izriet no viņa teiktā intervijā žurnāla "Ir" šīsnedēļas numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!