Visās Latvijas ieslodzījumu vietās Ziemassvētkus svinēs pie klātiem galdiem, uz kuriem netrūkšot vitamīniem bagātu augļu, informē Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars.
Jēkabpils, Valmieras un Olaines cietumu, kā arī centrālcietuma ieslodzītie no Norvēģijas saņems dāvaniņas, kurās ir sadzīves un higiēnas preces - zobu birstes, konfektes un veļa.

Tie ieslodzītie, kuriem tiesa piespriedusi brīvības atņemšanas soda izciešanu atklāta tipa cietumā, Ziemassvētkus varēs pavadīt mājās. "Gandrīz 90 procenti ieslodzīto no atklātā tipa cietumiem svētkos dosies uz mājām," apstiprināja Zahars.

Viņš klāstīja, ka svētku laikā cietumos bieži viesojas dažādu konfesiju pārstāvji, kuri iestudējuši lugas un muzikālas izrādes, lai tādā veidā Ziemassvētku vēsti darītu saprotamu arī ieslodzītajiem.

Arī 2003.gada sagaidīšana cietumos notiks pie klātiem galdiem. Šajos pasākumos varēs piedalīties tikai tie ieslodzītie, kuriem arī ikdienā atļauts uz brīdi iziet no kamerām. Tie cilvēki, kuri atrodas pastiprinātā režīmā, svētku pasākumos nepiedalīsies, bet svētkus varēs svinēt savās kamerās, norādīja Zahars.

"Drošības pasākumi arī svētkos ir vissvarīgākie. Mums jau ir ilga pieredze, rīkojot svētkus cietumos, tāpēc nekādas grūtības tas mums nerada," klāstīja Zahars.

Notiesātos nepilngadīgos svētkos viņu radinieki varēs apmeklēt biežāk un atrasties pie viņiem ilgāk nekā parasti, bet bērni, kuri Brasas cietumā atrodas pirmstiesas izmeklēšanas laikā, svētku laikā varēs piedalīties Ziemassvētku pasākumā pie lielās egles, norādīja Zahars.

"Līdzekļus svētku galda klāšanai mums izdevās ietaupīt no budžeta rezervēm," norādīja Zahars, gan neatklājot, cik lielu summu paredzēts tērēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!