Foto: stock.xchng
Latvijas jaunieši projektā "Vecvecāki un mazbērni" ("Grandparents and grandchildren" (G&G Update)) mācīs senioriem datorprasmes, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Projekta pamatā ir ideja par jauniešu jeb "mazbērnu" iejušanos skolotāju lomā mācot "vecvecākus" jeb gados vecākos cilvēkus. Mazbērni mācīs vecvecākiem, kā lietot datoru, sazināties ar elektroniskā pasta un "Skype" starpniecību un kā izmantot citus interneta pakalpojumus savām ikdienas vajadzībām.

Projekta inovācija balstās uz iepriekš izstrādātu un pilnveidotu mācību metodiku, kas pašlaik veiksmīgi darbojas 17 Eiropas Savienības valstīs, tostarp arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā. VISC projektā darbosies kopā ar partneriem no Itālijas, Vācijas un Rumānijas. Projekta darbības laiks ir līdz 2013.gadam.

"Vecvecāki un mazbērni" ir Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas "Leonardo da Vinci" apakšprogrammas inovāciju pārneses projekts.

"G&G Update" ir izstrādāts vienkāršs, bezmaksas mācību kurss, ar kura palīdzību jaunieši var mācīt vecāka gadagājuma cilvēkiem apgūt ikdienā nepieciešamās digitālās prasmes.

"Projekts paredz sagatavot skolotājus un trenerus skolās, pieaugušo izglītības centros, universitātēs un nevalstiskajās organizācijās darbam ar "G&G" mācību metodiku, apmācīt jauniešus-digitālos izglītotājus, darbam ar vecāka gadagājuma cilvēkiem, uzsākt "G&G" mācību modeļa īstenošanu Latvijā un pilnveidot esošo "G&G" mācību modeļa saturu, ņemot vērā iepriekšējo projektu pieredzi," stāstīja Ilgaža.

Šā gada 13.aprīlī, plkst.10 Rīgas valsts 3.ģimnāzijā, notiks informatīvs seminārs par projektu un tā aktivitātēm Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!