Foto: LETA
Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs saņēmis balvu par personīgo ieguldījumu Itālijas-Latvijas kristīgās sadarbības stiprināšanā un kristīgās kultūras izpratnes veicināšanā, liecina Romas katoļu baznīcas Latvijā mājaslapā pieejamā informācija.

Dantes Aligjēri biedrība ir nodibinājusi "Gada Lielo balvu", kura tiek pasniegta personībām, kas devušas izcilu ieguldījumu Itālijas-Latvijas kultūras sakaru veicināšanā.

Mākslas muzeja "Rīgas Birža" departamenta vadītāja Daiga Upeniece tika apbalvota par izcilu ieguldījumu Itālijas klasiskās un modernās mākslas projektu īstenošanā un Itālijas-Latvijas kultūras sadarbības stiprināšanā. Itālijas vēstniecības Latvijā sekretāre un tulkotāja Jevgenija Vališevska balvu saņēma par savu ilgo un nesavtīgo darbu vēstniecībā un personīgo ieguldījumu Itālijas-Latvijas sadarbības stiprināšanā. Savukārt mecenātiem Borisam un Inārai Teteroviem Dantes Aligjēri biedrība pateicās par mecenātismu izcilā itāļu arhitekta Bartolomeo Rastrelli arhitektūras ansambļa Rundāles pils restaurācijā un ar Itāliju saistītu mākslas projektu atbalstīšanā.

Dantes Aligjēri biedrība Latvijā tika izveidota jau 1934.gadā, taču pēc pārtraukuma biedrība savu darbību atsāka 1996.gadā kā Dantes Aligjēri biedrības Latvijas nodaļa. Tās jaundibināšanā piedalījās Latvijas inteliģence, kuras interese par Itāliju saistīta ar profesionālo darbību, kā arī kultūrvēsturisko attiecību realizēšanas iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!