PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) gāzvedējkuģa "Kurzeme" apkalpe 3.aprīļa vakarā Atlantijas okeānā izglābusi Anglijas jahtas "Leopard of London" komandu - septiņus cilvēkus.
Kā informēja LK reklāmas un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska, gāzvedējkuģis 3.aprīlī bija ceļā no Amerikas uz Spāniju un plkst.14.15 no Falmutas glābšanas centra saņēmis informāciju, ka jahtai "Leopard of London" ir nepieciešama palīdzība. Jahtai bijusi bojāta stūre, tajā ieplūda ūdens, un jahtas kapteinis bija pieprasījis komandas evakuāciju.

Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem - lietu, vēju un 6-7 metrus augstajiem viļņiem, kā arī niecīgām manevrēšanas iespējām, glābšana noritējusi operatīvi, un pusotras stundas laikā - no plkst.18 līdz 19.30 - komanda evakuēta no avarējušās jahtas. Kuģa "Kurzeme" kapteinis Valērijs Zubaņs atzīst, ka "Kurzeme" atradusies pašā labākajā pozīcijā palīdzības sniegšanai.

"Kurzeme" jahtu pamanījusi 1,8 jūdžu attālumā. "Mūsu galvenais uzdevums bija pieiet pēc iespējas tuvāk jahtai, lai varētu uzņemt cilvēkus uz kuģa," stāsta "Kurzemes" kapteinis. Jahtas komanda uz "Kurzemes" tikusi nogādāta ar diviem plostiem.

Pirmais izglābtais burātājs uz LK kuģa klāja uzkāpis plkst.19.17. Savukārt divi jahtas komandas pārstāvji, iespējams, no pārdzīvotā pēdējo 36 stundu laikā, nav varējuši sagaidīt savu kārtu kāpšanai pa trapu un ielēkuši tīklā, tādējādi viņi uz klāja uzcelti ar tā palīdzību. Kā informē Zubaņs, viens no burātājiem veiksmīgi ticis uz klāja, bet otrs nav noturējies un iekritis ūdenī. Iekritušajam bijusi piepūšamā veste, kuru viņš aktivizējis, un ar virves palīdzību viņš tomēr uzvilkts uz "Kurzemes" klāja.

Plkst.19.28 burātāju glābšanas operācija noslēgusies, un visi "Leopard of London" komandas locekļi bijuši uz "Kurzemes" klāja. Jahtas komanda LK kuģa apkalpei ir izteikusi pateicību par izrādīto profesionālismu glābšanas operācijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!