Foto: DELFI

Šogad "Latvijas meža dienas" būs veltītas meža nozīmei klimata pārmaiņu mazināšanā, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

Kā norāda LVM, pasākuma apmeklētāji 1,6 kilometru garā maršrutā varēs piedalīties vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās, kur kopā ar nozares profesionāļiem paredzētas aktivitātes visu vecumu dalībniekiem.

Pasākuma laikā tiks pārrunāti aktuāli jautājumi par meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā, tostarp koksnes lomu oglekļa piesaistē un skābekļa ražošanā un to, kā koka būvniecība var palīdzēt klimatam.

LVM komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs atzīmē, ka tieši izpratne un zināšanas, kas iegūtas no praktiskas pieredzes, gāž mītus un ļauj saprast likumsakarību starp mežu, gaisu, un oglekli.

Vienlaikus viņš norāda, ka mežs ir atbilde klimata pārmaiņām, savukārt atjaunojamās enerģijas nozīme šodien pieaugusi kā vēl nekad.

"Latvijas Meža dienas" Tērvetē notiks 26. maijā un un 27. maijā. Dalība pasākumā ir bez maksas.

LVM informē, ka 26. maijs būs veltīts skolas vecuma jauniešiem, un kopā ar biedrību "Zaļā josta" skolēni tiks aicināti piedalīties aktivitātēs par otrreizēju materiālu izmantošanu ilgtspējīgam dzīvesveidam.

Tāpat skolēniem būs iespēja gūt atbildes uz mežsaimniecības jautājumiem, izprast klimata ietekmi uz meža audzēšanu un augoša meža ietekmi uz klimatu, kā arī uzzināt par mācību un karjeras iespējām meža nozarē. Vienlaikus uz pasākuma skatuves gaidāma dažādu konkursu laureātu sveikšana un koncerti. Dienas muzikālie viesi būs grupa "Citi zēni".

LVM atgādina, ka skolu pārstāvji, piesakot dalību "Latvijas Meža dienās", pirms pasākuma e-pastā saņems papildu izglītojošus materiālus.

Savukārt 27. maijā pasākuma programma būs īpaši piemērota ģimenēm, norāda LVM.

Pasākuma dienā paredzēti dažādi muzikālie priekšnesumi visas dienas garumā, kā arī koncerts no grupas "Bermudu Divstūris".

Tāpat visā pasākuma norises teritorijā notiks izzinošas darbnīcas, kā arī paraugdemonstrējumi, kas palīdzēs uzzināt vairāk par daudzveidīgo meža nozari, kokapstrādi un ar vidi saistītu organizāciju darbu.

"Latvijas Meža dienas" tiek rīkotas kopš 2018. gada. Pasākumu rīko LVM sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām. Pērn pasākums pulcēja vairāk nekā 14 000 apmeklētāju.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!