Viļņā nedēļas nogalē notika tenisa turnīrs, kurā Latvijas politiķi un uzņēmēji zaudēja kolēģiem no Lietuvas. Tādējādi Latvijas pārstāvjiem neizdevās revanšēties par lietuviešu uzvaru medību sacensībās, kuras janvārī notika mežos pie Panevēžas pilsētas.
Starptautiskais tenisa turnīrs starp Lietuvas tenisa klubu "Viltis" un Latvijas klubu "Prezidents" notika piektdien un sestdien Viļņā, un tajā lietuvieši uzvarēja ar rezultātu 7:6. Latvijas godu sacensībās aizstāvēja eksprezidents Guntis Ulmanis, ekspremjers Ivars Godmanis, 8.Saeimas deputāts Dainis Turlais, Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons, Latvijas Tenisa asociācijas ģenerāldirektors Jānis Pliens un citi.

Lietuvu sacensībās pārstāvēja ekspremjers Laurīns Mindaugs Stankevičs, ārlietu ministra vietnieks Justs Vincs Paleckis, Ārlietu ministrijas sekretārs Nēris Ģermans, tieslietu ministrs Vītauts Markevičs, Seima ārlietu komitejas priekšsēdētājs Ģedimins Kirkils, kā arī uzņēmēji.

Lietuvieši gūto uzvaru uzskata par ļoti nozīmīgu, jo Latviju pārstāvēja ļoti spēcīgi tenisisti un Latvijas komandas dalībnieki bija vidēji piecus gadus jaunāki par Lietuvas komandas locekļiem, sacīja Lietuvas Tenisa savienības viceprezidents Ļutaurs Radzevičs.

Turnīra dalībnieki intervijā laikrakstam "Respublika" neslēpa to, ka tikšanās laikā skāruši arī politiskus jautājumus. Piektdienas vakarā pieņemšanā Latvijas vēstniecībā Viļņā tika apspriestas piena un gaļas produktu importa problēmas, kas pēdējā laikā ir saasinājušās.

Janvāra vidū mežos pie Panevēžas medīja Latvijas un Lietuvas politiskās elites pārstāvji Lietuvas premjera un eksprezidenta Aļģirda Brazauska un Latvijas eksprezidenta Gunta Ulmaņa vadībā. Tradicionālajās ikgadējās medībās, kas tika rīkotas trešo reizi, notika sacensības starp abu valstu medniekiem un tajās uzvarēja lietuvieši, kuri nošāva par dažiem zvēriem vairāk nekā latvieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!