Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas Radio ir piešķirti 55 000 eiro otra Briseles korespondenta darbības nodrošināšanai nākamajā gadā, aģentūrai LETA, komentējot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iepriekš pausto par iniciatīvām, kam nākamā gada budžetā būtu nepieciešams rast līdzekļus, sacīja Latvijas Radio Sabiedrisko un starptautisko attiecību daļas vadītāja Ginta Subbota.

Savukārt NEPLP iepriekš pausto, ka nākamā gada budžetā nepieciešami arī 71 000 eiro komerciāliem radio Latgalē, viņa nevarēja komentēt, jo Latvijas Radio šādu summu šādam mērķim nav pieprasījis.

Jau vēstīts, ka NEPLP priekšsēdētāja Aija Duļevska šogad 1.novembrī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pauda, ka kopumā iestāde ar nākamā gada budžetu ir apmierināta, tomēr ir vairākas neatbalstītas iniciatīvas, kam līdzekļi 2017.gadā būtu nepieciešami.

Tostarp nākamgad būtu vajadzīgs 55 000 eiro finansējums Latvijas Radio Briseles korespondenta darbībai, kā arī 71 000 eiro - komerciāliem radio Latgalē, kas raida mazākumtautību valodā, jo Latvijas Radio 4 sasniedz tikai daļu no šīs auditorijas.

Latvijas Radio preses sekretāre Ilzes Zvaigzne skaidroja, ka Latvijas Radio Briselē strādā pastāvīgā korespondente Ina Strazdiņa, taču Latvijas Radio ik gadu pieprasa līdzekļus otra Briseles korespondenta vietas nodrošināšanai, kurā kopš 2014.gada strādā žurnālists Artjoms Konohovs.

"Eiropas notikumi atstāj aizvien lielāku ietekmi uz Latvijas norisēm, tādēļ ir būtiski, ka Briselē strādā bilingvāls korespondents, kurš sniedz informāciju gan latviešu, gan krievu valodā, nodrošinot aktuālo informāciju arī krieviski raidošajam Latvijas Radio 4," skaidroja Zvaigzne. Pēc viņas teiktā, Konohovs šos amata pienākumus pildīs arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!