Latvijas Radio 1 pēc referenduma par valsts pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) naktī no 20. uz 21.septembri būs speciāla programma ar informāciju par tautas nobalsošanas norisi un provizoriskajiem rezultātiem, informēja radio preses sekretārs Ivars Svilāns.
Programma sāksies plkst.22, un to vadīs Aidis Tomsons.

Pirmajā stundā - no plkst.22 līdz 23 - raidījuma viesi būs eksprezidents Guntis Ulmanis un sociologs Arnis Kaktiņš. Stundas temats - valsts politika visus neatkarības gadus, iedzīvotāju atbalsts ES. Stundu pirms pusnakts radio studijā viesosies sociālo procesu eksperts Sergejs Kruks un reklāmas jomas speciālists Ēriks Stendzenieks, kuri izvērtēs ES informācijas kampaņu un pirmsreferenduma publiskās diskusijas.

Trešajā un ceturtajā stundā līdz plkst.2 raidījumā piedalīsies sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, politoloģe Ilze Ostrovska, politiķi un Latvijas krievu preses pārstāvji. Iecerēts runāt par latviešu iekļaušanos eiropiešu vidū un par nepilsoņu attieksmi pret Latvijas pievienošanos ES. Būs informācija arī no Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas preses konferences.

Latvijas Radio visas programmas garumā sola sniegt aktuālāko informāciju no Centrālās vēlēšanu komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!