Foto: LETA
Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) plāno turpināt sarunas par Zatlera reformu partijas (ZRP) logo, sacīja LSK prezidents Valdies Nagobads.

Viņš uzskata, ka patlaban politiķiem būtu jāvienojas par koalīciju un amatu sadali jaunajā valdībā un, kad viņi ar to tiks galā, LSK pārstāvji būs gatavi atgriezties pie sarunām par ZRP logo.

No Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas LSK saņēma ieteikumu rast risinājumu šajā situācijā dialoga ceļā, līdz ar to pagaidām LSK neplāno vērsties tiesā vai vēl kādās instancēs.

Neformālajās sarunās par iespējamo situācijas risinājumu tika norādīts, ka ZRP kongresā varētu pārrunāt iespējamas logo vai partijas nosaukuma maiņu.

Kā ziņots, pēc LSK pārstāvju domām, ZRP logo ir aizgūts no Sarkanā Krusta emblēmas. Savukārt ZRP līderis Valdis Zatlers nesaskata savas partijas logotipa līdzību ar Latvijas Sarkanā Krusta simbolu. Eksprezidents iepriekš apgalvoja, ka simbols - sarkans krusts uz balta fona - ir ļoti labi pazīstams visā pasaulē un, ja kādam parādītu ZRP logo, tam ar Sarkano Krustu nekādu asociāciju nebūtu.

ZRP logo attēlotajam krustam iepriekš tika mainīta krāsa, un tas no sarkana kļuva violetāks. Taču LSK arī šāds logo variants liekas pārāk līdzīgs viņu emblēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!