Foto: DELFI
Latvijas slēpošanas trases jau sagatavotas ziemas sezonai un gaida sniegu, pastāstīja aptaujātie slēpošanas atpūtas bāzu pārstāvji.

Slēpošanas centra "Baiļi" īpašnieks Valts Vanags norādīja, ka gaida salu un sniegu, jo kalni un tehnika ir sagatavota, lai veiksmīgi sāktu sezonu. Būtisku izmaiņu kalnā šogad nebūs, viņš atzina.

Runājot par pakalpojumu cenām, Vanags pavēstīja, ka cenas mainīsies tikai atsevišķās pozīcijās. "Lielu izmaiņu nebūs, dažās pozīcijas tās palielināsies, dažās samazināsies. Skatīsimies, kā lielie tirgus dalībnieki darbosies, un pēc tam pielāgosimies," sacīja Vanags.

Savukārt atpūtas bāzes "Žagarkalns" reklāmas nodaļas pārstāve Alise Žagare informēja, ka šogad trases ir paaugstinātas par vairākiem metriem, līdz ar to pagarināts nobrauciena garums. "Žagarkalnā" vairāku nomu vietā būs viena liela, kurā pagaidām tiek veikta pārbūve, lai paplašinātu telpas, norādīja Žagare.

Viņa arī prognozēja, ka slēpošanas sezona šogad varētu sākties novembra beigās.

Arī "Milzkalna" direktors Viesturs Ošnieks sacīja, ka sagatavošanās darbi veicas labi – "Milzkalns" ir gatavs sākt sezonu un gaida sniegu. Saskaņā ar Ošnieka teikto šogad kalnā dažas lietas modernizētas un iepirktas no jauna, piemēram, pūtēji, pacēlājiem redaktori.

Ošnieks arī atzina, ka cenas "Milzkalns" neplāno mainīt. "Cenas mēģināsim noturēt pagājuša gada līmenī, bet to skatīsimies pēc situācijas," viņš sacīja.

Vienlaikus atpūtas bāzes "Reiņa trase" pārstāvis Austris Brutāns klāstīja, ka pagaidām tiek veikti ikgadējie trases uzlabošanas darbi un pacēlāju tehniskā apkope. Tos plānots pabeigt līdz decembra sākumam. Arī "Reiņa trasē" būs jauna nomas ēka iepriekšējo divu nomu vietā.

Brutāns gan pakalpojumu cenas vēl nevēlējās prognozēt. "Tas ir sāpīgs jautājums – nevar izdomāt, ko darīt. Īpaši cenas nemainīsies," viņš atzina un piebilda, ka būs vairāki piedāvājumi laika posmos, kad trases noslogojums ir zemāks, piemēram, darbdienās.

Pērn slēpošanas un snovošanas sezonu Vidzemē atklāja novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!