Latvijas televīzijas (LTV) skatītājiem nākamā gada martā būs iespēja vērot jaunu LTV radītu 20 sērijas garu seriālu “Laima un Sergejs”. Šis seriāls ir unikāls projekts, jo domāts gan latviešu, gan cittautiešu auditorijai. Seriālā lomas tēlos latviešu un krievu aktieri, runājot katrs savā valodā, bet seriāls tiks translēts abās LTV programmās, raksta “Diena”.
“Seriāls domāts kā savdabīgs integrācijas projekts, jo tajā darbība norisināsies kā dzīvē – abās valodās. Latviešu aktieri tēlos latviešus un runās latviski, krievu aktieri –krievus un runās krieviski, bet savstarpēji viņi kontaktēsies – kā nu pagadās,” “Dienai” stāstīja projekta direktors Andrejs Jakovļevs.

Seriāla darbība norisinās mūsdienās kādā denacionalizētā mājā, kur aktieri izspēlē dažādu cilvēku likteņus. Sergejs ir dzimis Rīgā, bet tagad dzīvo Krievijā, taču viņa māte, veca skolotāja, mitinās Rīgā, mājā, kas pieder viņas kādreizējai skolniecei Laimai un viņas vīram. Pēc vairāku gadu prombūtnes Sergejs atbrauc uz Rīgu, satiek Laimu, un atkal uzbango atmiņas.

Režisore Virdžīnija Lejiņa seriālā aicinājusi piedalīties Lilitu Ozoliņu un Ivaru Kalniņu. Laimu tēlo Nacionālā teātra aktrise Ilze Rūdolfa, bet Sergeju — lietuviešu aktieris Aleksandrs Agarkovs. Viņa māti tēlo Krievu drāmas teātra aktrise Ņina Starovoitova, raksta “Diena”.

Seriāls tiek uzņemts par Eiropas Padomes, kā arī sponsoru piešķirtajiem līdzekļiem, LTV izpalīdzot ar aparatūru, telpām un reklāmas laiku atvēlēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!