Foto: Ārlietu ministrija

Latvijas vēstniecībā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā trešdien, 23. jūnijā, ķieģeļu sienai cauri iztriecies auto evakuators, sociālajos tīklos vēsta Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Bildēs redzams, ka aptuveni divus metrus augsto ķieģeļu sienu, kurai augšpusē drošības dēļ ir dzeloņstieples, pamatīgi sašķaidījis kādas firmas auto evakuators. "Mercedes benz" firmas mašīnai vizuāli lieli bojājumi nav nodarīti.

"Latvijas vēstniecības telpas Baltkrievijā šobrīd. Mēs sagaidām, ka Minskas varas iestādes izmeklēs šo incidentu, nodrošinās vēstniecības drošību un aizsardzību, pilnībā ievērojot starptautiskos tiesību aktus," raksta Rinkēvičs.


Latvijas un Baltkrievijas attiecības ilgu laiku ir saasinātas, bet spriedze pieauga nesen maijā. 24. maijā, Brīvības ielā, kur bija izlikti pasaules čempionātā hokejā pārstāvēto valstu karogi, Baltkrievijas karogs nomainīts pret opozīcijas balti sarkano karogu. Baltkrievijas oficiālo karogu noņemšana sekoja pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanai un opozīcijas žurnālista arestēšanai Minskā.

Ātri vien Baltkrievija no valsts izraidīja Latvijas diplomātus. Vēstniecībā darbu turpināt palika viens administratīvais darbinieks. Reaģējot uz Baltkrievijas rīcību, Latvijas ĀM izsauca Baltkrievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi un informēja par identisku rīcību un baltkrievu diplomātu izraidīšanu līdz attiecību normalizēšanas brīdim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!