Foto: LETA

Trešdien Briseles pilī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Beļģijā Andris Razāns iesniedzis akreditācijas vēstuli beļģu karalim Filipam, paužot gandarījumu par Beļģijas aktīvo līdzdalību NATO gaisa telpas patrulēšanas operācijā, informēja Ārlietu ministrijā.

Vēstnieks augstu novērtējis līdzšinējo divpusējo sadarbību, kuras pamatā ir kopīgas demokrātiskas vērtības un intereses. Tāpat Razāns paudis vēlmi veicināt politisko, ekonomisko, kultūras, izglītības un zinātnes sadarbību ar Beļģiju un tās reģioniem, ko skaidri apliecinot rezidējoša Latvijas vēstnieka iecelšana. Ministrijā arī komentēja, ka abas valstis vieno interese par efektīvu, modernu un dalībvalstu interesēm atbilstošu Eiropas Savienību, kā arī transatlantisko attiecību stiprināšanu un NATO Vašingtonas līguma saistības.

Vēstnieks uzsvēris, ka Latvija ir gandarīta par Beļģijas aktīvo līdzdalību NATO gaisa telpas patrulēšanas operācijā un NATO spēku sastāvā Baltijas valstīs. Razāns piebildis, ka abas valstis ir ieinteresētas noteikumos balstītā starptautiskajā kārtībā. Beļģija pašlaik ir ANO Drošības padomes dalībvalsts, tās paveiktais un pieredze ir ļoti noderīga Latvijai, kandidējot uz vietu ANO Drošības padomē, uzsvēris vēstnieks.

Latvijas vēstnieks Beļģijā nodevis karalim Filipam Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita sveicienus un ielūgumu apmeklēt Latviju oficiālā vizītē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!