Foto: F64

Latvijas Zaļā partija (LZP) sestdien sanāks uz kongresu, lai runātu par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām un Latvijas energoneatkarību, pastāstīja viens no LZP līderiem Saeimas deputāts Raimonds Vējonis.

Kongresā ar ziņojumu uzstāsies Vējonis un Viesturs Silenieks, bet ekspremjers Indulis Emsis runās par Latvijas energoneatkarības tēmu. Iepriekš LZP uzsvērusi, ka jādiskutē par Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības ieguvumiem, kā arī rīkojusi protesta akciju pie valdības mājas pret Latvijas iesaistīšanos Visaginas AES būvniecības projektā.

Savukārt plašākas debates paredzētas par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām, kas notiks nākamā gada vasarā.

Vējonis klāstīja, ka pēdējo gadu laikā partijas biedru skaits ir pieaudzis un pārsniedz sešus simtus. Pašlaik liels uzsvars likts tieši uz reģionālo nodaļu izveidi un jaunu biedru piesaistīšanu novados, par ko liecina nodaļu izveide, piemēram, Preiļos, Riebiņos, Balvos un citviet.

Kongresā, piedaloties plašam LZP delegātu lokam, iecerēts izvirzīt mērķus par pārstāvniecību pašvaldībās pēc vēlēšanām nākamvasar, pavēstīja politiķis.

Pasākuma laikā būs jāpārvēlē divi LZP valdes locekļi, piebilda Vējonis.

LZP kongress tradicionāli notiks Latvijas Kara muzejā un sāksies plkst.10.

LZP kopā ar Latvijas Zemnieku savienību (LZS) veido Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Apvienībai ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju un partiju "Latvijai un Ventspilij".

Jau vēstīts, ka pagājušajā sestdienā notika otras ZZS sastāvā esošās partijas ‒ Latvijas Zemnieku savienības (LZS) ‒ kongress. LZS vadītājs Augusts Brigmanis par galveno šī politiskā spēka uzdevumu izvirzījis uzvarēt nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās. Savienībai jāatgūst to vēlētāju uzticība, kuri pēdējās vēlēšanās balsoja par citiem politiskajiem spēkiem.

LZS locekļi arī nobalsoja par jaunu partijas programmu. LZS tajā apņēmusies novērst drošības struktūru politizāciju un, lai uzlabotu demogrāfisko situāciju, par katru apgādībā esošu bērnu vecākiem noteikt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaides un citus mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!