Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā 8.septembrī plānots lemt par partijas nosaukuma maiņu, pārdēvējoties par Centra partiju/Latvijas Zemnieku savienību. Kā stāstīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kongresā lems arī par jauno partijas programmu un partijas statūtu grozījumiem.
Jaunajā programmā ir paredzēta nozīmīga nodaļa par nodokļu sistēmas reorganizāciju, paredzot progresīvo nodokļu sistēmu. Partijas programmā tiks pausts atbalsts jauktajai vēlēšanu sistēmai un tautas vēlētam prezidentam.

Brigmanis informēja, ka LZS 8.Saeimas vēlēšanās startēs ar atsevišķu sarakstu un ir noraidījusi Latvijas Demokrātiskās partijas (LDP) piedāvājumu nākamajās parlamenta vēlēšanās piedalīties ar kopīgu sarakstu.

Brigmanis norādīja, ka LZS ir centriska partija, bet LDP - vairāk kreisa un abām partijām ir būtiski atšķirīgas programmatiskās nostādnes. Kā piemēru LZS priekšsēdētājs minēja to, ka LDP programmā nav punkta par Latvijas integrāciju NATO, kas ir viena no "zemsaviešu" prioritātēm. LZS neapmierina arī atsevišķas LDP personālijas.

8.Saeimas vēlēšanās LZS saraksta pirmajā pieciniekā būs Latviešu zemnieku savienības līderis Zigurds Eglītis. Brigmanis cer, ka LZS izdosies pierunāt arī savu partijas goda priekšsēdētāju Gunti Ulmani startēt Saeimas vēlēšanās, jo, pēc LZS priekšsēža domām, diez vai būs jauna partija, ar kuru tiek saistīts Ulmaņa vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!