Foto: DELFI
Darba vizītē no trešdienas līdz 29.janvārim Latvijā ieradīsies Afganistānas pašvaldības Meimanas mērs Nazars Muhameds Saheb Zads Saheb Nazars, lai tiktos ar vairākām valsts un Ogres pašvaldības amatpersonām, informē Aizsardzības ministrija.

Nazars ceturtdien tiksies ar aizsardzības nozares vadību, lai pārrunātu līdzšinējo Latvijas kontingenta ieguldījumu Farjābas provinces atjaunošanā un turpmākās sadarbības perspektīvas.

Mērs tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi, kā arī Aizsardzības ministrijas politisko direktoru Jāni Garisonu un Ārlietu ministrijas politisko direktoru Andri Razānu. Vizītes laikā mērs viesosies Sauszemes spēku Kājnieku brigādē, kur klātienē iepazīsies, kā karavīri tiek sagatavoti starptautiskajai operācijai Afganistānā, un apmeklēs Latvijas Kara muzeja izstādi "Misija Afganistānā Latvijas karavīru acīm".

Darba vizītes laikā Meimanas pašvaldības vadītājs tiksies arī ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V) un apmeklēs Ogres novadu, kur iepazīsies ar pašvaldības iestāžu darbu un atklās bērnu zīmējumu izstādi par Afganistānu.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks norāda: "Šobrīd būtiski sekmēt Afganistānas drošības spēku spēju attīstību, kas ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, lai sekmīgi noritētu pārejas process Farjābas provinces teritorijā."

Kopš 2006.gada Latvijas kontingenta karavīru pamatsastāvs dien Norvēģijas vadītajā Provinču atjaunošanas vienībā Meimanā (Provincial Reconstruction Team Memaneh – PRT MEY). PRT atbalsta Afganistānas drošības spēkus provincē, veicot kopējās operācijas drošības un stabilitātes veicināšanai ar mērķi nodrošināt atbalstu Farjābas provinces vadībai sasniegt drošības stabilizāciju un attīstību reģionā.

Lai sasniegtu noteiktos mērķus, PRT MEY vienības cieši sadarbojas ne tikai ar sabiedroto spēkiem, bet arī ar afgāņu policijas, robežsardzes vienībām un vietējās pārvaldes struktūrām. Šobrīd Latvijas kontingenta sastāvs Meimanā ir vairāk nekā 170 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!