Saeimas deputāti ir atbildīgi par pašreizējo krīzi valstī, jo tieši viņi balsoja gan par iepriekšējās, gan par esošās valdības sastāvu. Savukārt tieši vairāku valdību darbības vai bezdarbības dēļ valsts ir nokļuvusi tik dziļā krīzē, uzskata Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un Rajonu lauksaimnieku apvienību (RLA) sapulces dalībnieki, kas trešdien nolēmuši lūgt Valsts prezidentam Valdim Zatleram atlaist parlamentu.
Izsakot neuzticību Saeimai, LOSP un RLA pārstāvji norādījuši, ka no zemniekiem tiek prasīts ievērot visas likumā un Ministru kabineta noteikumos noteiktās prasības, bet pati Saeima nepilda Lauksaimniecības un lauku attīstības likumu, kura normām neatbilst kopējais nesenajos valsts budžeta grozījumos noteiktais lauksaimniecības subsīdiju samazinājums par 45 %. Lauksaimniecības un lauku attīstības likums paredz, ka valsts atbalsts lauksaimniecības attīstībai subsīdiju veidā nedrīkst būt mazāks par 2,5 % no valsts gada pamatbudžeta kopējās izdevumu daļas.

Lauksaimnieki norāda, ka lauksaimniecības nozare ir viens no lielākajiem ražošanas sektoriem, kas nodrošina arī nopietnu pienesumu tautsaimniecībai. Tā ir trešā lielākā eksporta nozare valstī. Graujot lauksaimniecību, politiķi grauj Latvijas pastāvēšanas un neatkarības balstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!