Pēc iepazīšanās ar ziņojumu par situāciju valsts austrumu robežas izbūves jomā valdība šodien nolēma pārskatīt līdzšinējos plānus un lauzt daļu slēgto līgumu ar vairākām firmām.
Valdība iecerējusi, ka izvairīties no soda procentu maksāšanas par līgumu laušanu ļaus šodienas valdības lēmuma interpretēšana kā "nepārvaramas varas" apstākļus, kurus līgumslēdzējs nevar ietekmēt.

Kā "nepārvarama varas" apstākļi līgumos parasti paredzēti arī jauni valsts un pašvaldību likumi vai citi normatīvi akti un citi apstākļi, kas neiekļaujas līgumslēdzēju iespējamās kontroles robežās.

Savukārt, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nav konstatējis pārkāpumus austrumu robežbūves projektos, izņemot atsevišķas nebūtiskas lietas, pieņemot lēmumus, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis IUB vadītājs Andrejs Tiknuss.

Tiknuss norādījis, ka IUB ir saņēmis uzdevumu vērtēt desmit austrumu robežbūves projektus, no kuriem piecos pārkāpumi nav konstatēti, un slēdziens nosūtīts finanšu ministram Valdim Dombrovskim, savukārt pārējos IUB plāno vēl izskatīt. "Tagad esam pieprasījuši informāciju no Iekšlietu ministrijas un turpinām strādāt," sacījis Tiknuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!