Pirmajā kopš Latvijas neatkarības atgūšanas Krievijas ārlietu ministra - Sergeja Lavrova - vizītes programmas darba kārtībā nav iekļauts Okupācijas muzeja apmeklējums.
Okupācijas muzeja apmeklējums visai bieži tiek iekļauts augsta un zemāka līmeņa ārvalstu amatpersonu vizīšu programmās Latvijā, tomēr Lavrovam šāda viesošanās muzejā nav paredzēta, jo tas neatbilstot protokolam, portālam "Delfi" skaidroja Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke.

Penke skaidroja, ka Okupācijas muzeja apmeklējums tiek iekļauts to ārvalstu viesu programmās, kas Latviju apmeklē oficiālā valsts vizītē, savukārt Lavrovs Latviju patlaban apmeklējot darba vizītē.

Penke nevarēja gan atbildēt uz jautājumu, vai Okupācijas muzeja apmeklējums tiks iekļauts arī Krievijas prezidenta vizītes Latvijā programmā. Šāda vizīte varētu notikt pēc tam, kad Valdis Zatlers būs apmeklējis Maskavu. Uzaicinājumu ierasties Latvijas prezidents jau saņēmis, kas nozīmē, ka tālākā perspektīvā varētu būt Krievijas prezidenta atbildes vizīte Latvijā.

Jau vēstīts, ka otrdien pirmoreiz kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Rīgā viesojās Krievijas ārlietu ministrs. Lavrovs otrdien ar Latvijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu apmainījās robežlīguma ratifikācijas rakstiem, tādejādi noslēdzot vairāk nekā desmit gadus ilgušās sarunas par Latvijas un Krievijas robežas juridisku nostiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!