Foto: Valsts policija
Netālu no Cēsu dzelzceļa stacijas, kur pirmdienas vakarā uz dzelzceļa pārbrauktuves kravas vilciena lokomotīve saskrējās ar automašīnu, luksoforā ir dedzis aizliedzošais signāls, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) pārstāvis Māris Ozols.

Atbilstoši uzņēmuma pārstāvja sniegtajai informācijai signalizācijas sistēmas brīdī, kad automašīna "BMW" nebija devusi ceļu pa sliedēm braucošajai lokomotīvei, bijušas darba kārtībā un negadījumā iesaistītajam kravas vilciena mašīnists pirms reisa bija izgājis obligāto medicīnisko pārbaudi.

Pašlaik LDz Tehniskā inspekcija turpina izmeklēt avārijas apstākļus, savukārt Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs vēl vērtē, vai nepieciešams sākt neatkarīgu šīs avārijas izmeklēšanu, pastāstīja Ozols.

LDz atgādina, ka dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona gan gājējiem, gan autovadītājiem, tāpēc tā tuvumā ir jābūt īpaši piesardzīgiem. Atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem autovadītājiem, šķērsojot dzelzceļu, vienmēr jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens un sliedes šķērsot ir droši.

Jau vēstīts, ka Cēsīs pirmdien vēlu vakarā traģiskā lokomotīves un vieglās automašīnas sadursmē gājuši bojā trīs cilvēki, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma.

Avārija notika neilgi pēc plkst.22 uz dzelzceļa pārbrauktuves netālu no pilsētas centra, kad vilciens ietriecās vieglajā automašīnā "BMW", kurā brauca trīs cilvēki. Visi trīs gājuši bojā. Trieciens bijis spēcīgs un vilciens automašīnu stūmis pa sliedēm vairāk nekā 400 metrus līdz pat dzelzceļa stacijas ēkai pilsētas centrā.

Valsts policija lūdz atsaukties vilciena un automašīnas sadursmes aculieciniekus, kuri lūgti vērsties personīgi policijā vai zvanīt pa tālruni 641 01236 vai 110. Policija īpaši lūdz atsaukties kādu sievieti ar bērnu, kura esot pastaigājusies notikuma vietas tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!