Aļina Ļebedeva svētdienas pēcpusdienā atbrīvota no īslaicīgās aizturēšanas izolatora, par minēto faktu Drošības policija ziņojusi arī aizturētās advokātam un vecākiem Daugavpilī, informēja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš. Drošības policija Velsas princi Čārlzu ar ziediem iepļaukāt mēģinājušo daugavpilieti Aļinu Ļebedevu svētdien nodeva policijas uzraudzībā.
Ja princis Čārlzs izteiks kādus oficiālus lūgumus Ļebedevas lietas sakarā, Drošības policija tos izvērtēs Velsas princis ir lūdzis apžēlot Ļebedevu. Šādu lēmumu princis pieņēmis pēc tam, kad uzzināja, ka meitenei varētu draudēt 15 gadu cietumsods.

Jau ziņots, ka Ļebedeva ceturtdien pie Brīvības pieminekļa, kur vairāki simti cilvēku bija pulcējušies uz tikšanos ar Velsas princi Čārlzu, izspraucās cauri pūlim un ar sarkanām neļķēm mēģināja iesist viņam pa seju. Savu rīcību Ļebedeva pamatoja ar protestu pret Latvijas iestāšanos NATO un pret karu Afganistānā, britus nosaucot "par visas pasaules ienaidniekiem". Viņa norādīja, ka nepiederot ne pie kādas organizācijas, bet atbalsta nacionālboļševiku uzskatus.

Drošības policija pret jaunieti ierosinājusi krimināllietu par ārvalstu pārstāvja dzīvības un veselības apdraudējumu. Saskaņā ar krimināllikumu par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!