Foto: LETA
Ir jūtama tendence, ka "Legālo narkotiku" tirdzniecība pamazām pāraug organizētajā noziedzībā, ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas (VP)  Galvenās kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins apliecināja, ka jau šobrīd ir jūtama vismaz četru noziedzīgu grupējumu strukturēšanās un iekšējās sistēmas izveide, kā arī apliecināja policijas plānus šo "legālo tirdzniecību" apkarot citīgāk.

"Pārsvarā šie "legālo narkotiku" maisījumi nāk no Ķīnas un tos nosūta pakās pa pastu. Tāpat šobrīd valstī .īpaši populāras ir trīs psihoaktīvās vielas, bet zināmi esot arī vēl citi aptuveni šo vielu 19 atsavinājumi," atklāja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas priekšnieks. 

Grišins arī izteica cerību, ka "legālo narkotiku"  apkarošanā palīdzēs  jaunie likuma grozījumi  - "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību". Tajos paredzēts, ka jaunām psihoaktīvām vielām, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, var piemērot pagaidu aizliegumu uz laiku līdz pat vienam gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!