Latvijas ārpolitikas institūta vadītājs Atis Lejiņš uzskata, ka Krievijas pirmā prezidenta Borisa Jeļcina solītais Rīgas apmeklējums būs atkarīgs no tā, vai Rīgā uz NATO sammitu ieradīsies pašreizējais Krievijas valsts galva Vladimirs Putins, ziņo laikraksts "Teļegraf".
Lejiņš laikrakstam skaidrojis: "Ja uz Rīgu atbrauks Putins, tad ļoti drīz varētu gaidīt arī Jeļcinu un otrādi – ja Putins neapmeklēs sammitu, arī Jeļcina vizīte nenotiks." Jeļcins, iepriekš tiekoties ar premjeru Aigaru Kalvīti, pieļāvis iespēju apmeklēt Rīgu. Laikraksts atgādina, ka Jeļcinam piešķirts Trīs zvaigžņu ordenis, taču viņš to joprojām nav saņēmis.

Lejiņš laikrakstam atzīst, ka "prognozēt, vai Putins atbrauks, ir tāpat, kā zīlēt kafijas biezumos. Ap to tagad notiek lielas spēles. Interesanta situācija – sākumā mūsu prezidente apgalvo, ka viņš neatbrauks, tad aizsardzības ministrs runā kaut ko citu. Sākumā Krieviju it kā grib redzēt sammitā, bet pēc tam [ASV viceprezidents Diks] Čeinijs uzstājas ar asu runu. No otrās puses, tagad uz Rīgu brauc visi – vai Putins gribēs palikt malā?"

Lejiņš arī pauda, ka būtu ļoti simboliski, ja pirmais Krievijas prezidents Jeļcins tagad saņemtu Latvijas augstāko apbalvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!