Ventspils mēra Aivara Lemberga dēls Anrijs Lembergs kļūdas dēļ tika aicināts ierasties Ģenerālprokuratūrā svētdien, 30.oktobrī, taču, atsaucoties šim aicinājumam, prokuratūrā nevienu nesastapa. Lembergs vecākais jau paspējis šo atgadījumu nodēvēt par “tiesisko nihilismu”, taču izrādījās, ka prokurors vienkārši kļūdījies, ierakstot datumu pavēstē Anrijam.
Prokurors Andris Mežsargs, kurš aicinājis Anriju, ar ģenerālprokuratūras preses centra starpniecību paskaidroja, ka, rakstot pavēsti Anrijam Lembergam, kļūdījās ar datumu, piektdienas, 30.septembra vietā ierakstot svētdienu, 30.oktobri.

Ventspils mērs jau paspējis publiski notikušo novērtēt kā “klaju nihilismu attiecībā pret cilvēku un viņa tiesībām” un “rupju psiholoģisku spiedienu uz mani un manu ģimeni, kura mērķis ir piespiest mani atteikties no politiskās darbības”, teikts Ventspils domes galvas paziņojumā.

Ģenerālprokuratūras Preses centrā portālu “Delfi” informēja, ka ģenerālprokurors uzdevis veikt dienesta pārbaudi par to, vai Mežsargs, uzaicinot Anriju uz prokuratūru svētdien, ievērojis kriminālprocesa normas, un uzdevis izvērtēt Mežsarga rīcību.

Mežsargs, kurš ir atvaļinājumā, paskaidroja, ka ir kļūdījies pavēstē, 30.septembra vietā norādot 30.oktobri. Iespējams, kļūda radusies tādēļ, ka prokurors rakstījis vairākas pavēstes, dažas no tām jau uz oktobra pirmajiem datumiem.

Mežsargs atvainojas Anrijam Lembergam un uzsver, ka tā bijusi tikai un vienīgi kļūda.

Aivara Lemberga paziņojumā izklāstīts, ka Anrijs Lembergs ieradās Ģenerālprokuratūrā, kriminālprocesu veicošās amatpersonas norādītajā laikā un vietā, taču prokurors darbā neatradās. “Turklāt manu dēlu neviens ne mutiski, ne rakstiski nebija brīdinājis, ka izmeklēšanas darbība nenotiks vai ir pārcelta uz citu dienu,” teikts paziņojumā.

Anrijs Lembergs lūdza prokuratūrā dežurējošo kārtības policijas darbinieku Lauri Kalniņu rakstiski fiksēt ierašanās faktu un informēt par to prokuroru. Tomēr policists kategoriski atteicās lūgumu izpildīt, aizbildinoties, ka tas neesot viņa pienākums.

“Ņemot vērā notikušo, uzskatu, ka Ģenerālprokuratūra savā darbībā demonstrē klaju nihilismu attiecībā pret cilvēku un viņa tiesībām; tās darbinieki kārtējo reizi nevērīgi izturas pret saviem tiešajiem darba pienākumiem un neievēro Latvijas likumus,” pauž Ventspils mērs.

“Notikušo nevaru vērtēt citādi, kā rupju psiholoģisku spiedienu uz mani un manu ģimeni, kura mērķis ir piespiest mani atteikties no politiskās darbības,” norāda Ventspils mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!