Prokuratūra noteikusi papildus nosacījumus Ventspils mēram Aivaram Lembergam piemērotajam drošības līdzeklim – aizliegumu pildīt Ventspils mēra un Ventspils brīvostas padomes priekšsēdētāja pienākumus, otrdien informēja Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT).
Kā LNT teica Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa, papildus Lembergam jau noteiktajam drošības līdzeklim – mājas arestam prokuratūra piemērojusi Lembergam aizliegumu pildīt Ventspils mēra amatu un Ventspils brīvostas padomes priekšsēdētāja amatu.

Kā ziņoja LNT, Ventspils dome drīzumā plāno sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai izvērtētu esošo situāciju.

Jau iepriekš vēstīts, ka Rīgas Centra rajona tiesa 9.augustā nolēma nemainīt Lembergam piemēroto drošības līdzekli - mājas arestu.Ģenerālprokuratūra gatavojas iesniegt protestu pret šo tiesas lēmumu.

Lembergs mājas arestu izcieš savā īpašumā Ventspils rajona Puzē, kur viņš deklarēja dzīvesvietu pēc tam, kad viņam kā drošības līdzeklis apcietinājuma vietā tika piemērots mājas arests. Iepriekš Lembergs mājas arestu izcieta Ventspilī, dzīvoklī daudzdzīvokļu mājā Sarkanmuižas dambī.

Kukuļņemšanā, naudas legalizēšanā un citos noziegumos vainotais Lembergs pēc prokuratūras lūguma tika apcietināts 14.martā un atbrīvots 10.jūlijā.

Prokuratūra Lembergam izvirzīja apsūdzību par kukuļņemšanu sevišķi lielā apjomā, ja tas saistīts ar kukuļa izspiešanu, par naudas legalizēšanu trīs epizodēs vairāk nekā desmit miljonu latu apjomā, kā arī par to, ka viņš nedeklarēja tādas īpašumtiesības, kas deva pastarpinātu ietekmi AS "Latvijas kuģniecība".

Apsūdzības Lembergam uzrādītas kriminālprocesā, kas sākts 2005.gada 3.oktobrī, pamatojoties uz pārbaudes materiāliem par Ventspils amatpersonu iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

No šī kriminālprocesa iepriekš izdalīts cits, un tā gaitā Lembergam jau 2006.gada 20.jūlijā uzrādīta apsūdzība kukuļņemšanā, noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizēšanā un amatpersonai ar likumu noteikto ierobežojumu pārkāpšanā. Šajā procesā turpinās izmeklēšana.

Lembergs iepriekš paudis uzskatu, ka prokuratūras izvirzītās apsūdzības nav pamatotas, turklāt izmeklētāju rīcībā viņš saskata politiskus motīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!