Četri politiskās organizācijas "Latvijai un Ventspilij" biedri esot gatavi piedalīties 9.Saeimas vēlēšanās, pirmdien iknedēļas tikšanās laikā informēja Ventspils mērs un politiskās organizācijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs.
Pēc viņa teiktā, partijas biedri esot pieļāvuši gatavību ieiet lielajā politikā, bet iespējamais kandidējošo skaits vēl varot mainīties.

Svarīgi esot sagatavot un noslēgt ar abpusēji pieņemamiem noteikumiem līgumu ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) par sadarbību gaidāmajās vēlēšanās, paskaidroja Lembergs.

Ventspils mērs gan neminēja, kad tiks noslēgts līgums.

Jau ziņots, ka partijas "Latvijai un Ventspilij" sapulcē vienbalsīgi nolemts sadarboties un piedalīties kopīgā sarakstā ar ZZS 9.Saeimas vēlēšanās. Par Lemberga piedalīšanos vēlēšanās sapulcē netika lemts.

"Latvijai un Ventspilij" pilnvaroja partijas valdi izstrādāt un slēgt sadarbības līgumu ar ZZS un uzdeva valdei kopā ar Ventspils domes deputātiem no "Latvijai un Ventspilij" pieņemt nepieciešamos lēmumus kopīgā saraksta veidošanā.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar reģionālo partiju "Latvijai un Ventspilij" noslēgs sadarbības līgumu, informēja partijas Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un piebilda, ka vienošanās tiks sagatavota tuvāko divu nedēļu laikā un tajā tiks paredzēta partiju sadarbība valsts attīstības, reģionu, valsts budžeta un valdības veidošanas jautājumos.

Brigmanis informēja, ka "Latvijai un Ventspilij" biedriem būs jāizlemj, cik cilvēkus viņi deleģēs rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un kādos apgabalos tie kandidēs. Politiķis uzsvēra, ka tikai partijas kompetencē ir izlemt, vai vēlēšanās kandidēs priekšsēdētājs - Ventspils mērs Aivars Lembergs.

ZZS labprāt redzētu Lembergu premjera amatā un būtu gatava atdot viņam partijas vēlēšanu saraksta līdera numuru kādā no apgabaliem.

Zināms, ka Kurzemē partijas lokomotīve būs zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Rīgā un Vidzemē - Saeimas deputāts Indulis Emsis, Zemgalē - Brigmanis, bet Latgalē - Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!