Foto: DELFI

Pietiekami daudzi cilvēki pat atsakās apspriest iespēju kļūt par Valsts prezidenta amata kandidātu, sacīja zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās partijas "Latvijai un Ventspilij" līderis, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš pastāstīja, ka par šādu iespēju atteikušies runāt vairāki viņa paša uzrunāti cilvēki, un par tādu pašu problēmu viņu informējuši ari citi partijas biedri.

Vienlaikus Lembergs noraidīja partijas "Vienotība" vadītājas Solvitas Āboltiņas pausto, ka Valsts prezidenta amata kandidāta meklēšana būtu nonākusi strupceļā.

"Nekāda strupceļa nav. ZZS ietilpstošās partijas izvēlas sev pieņemamākos kandidātus, un mums ir vienošanās, ka skaļi nosauksim to vārdu, par kuru būs kopīga vienošanās. Ceru, ka mums izdosies vienoties par vienu kandidatūru," sacīja Lembergs.

Ventspils mērs atzina, ka viņam pieņemams varētu būt arī viens otrs no citu partiju nosauktajiem kandidātiem, vienlaikus paužot skeptisku attieksmi.

"Galvenokārt tiek nosaukti cilvēki, kuri spēj būt vien daļas latviešu līderi, un kuri, sakot, ka aizstāv nacionālās intereses, panāks vien to, ka Latvijā var parādīties visādi zaļie cilvēciņi. Valsts prezidentam ir jābūt visas nācijas līderim, neatkarīgi no tautības," tā Lembergs.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partijas paudušas, ka vēlas vienoties par vienu kopīgu kandidātu. Brigmanis pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jāņa Dūklava, Ulda Auguļa un Jelgavas mēra Andra Rāviņa vārdi, iepriekš vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

 Latvijas Zaļā partija (LZP) apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām varētu virzīt LZP līdzpriekšsēdētāju aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. ZZS valdes sēdē apspriedīs trīs kandidātus, kurus būs izvirzījušas partiju savienībā ietilpstošās partijas.

Parlamenta opozīcijā esošā partija "No sirds Latvijai" sestdien partijas kongresā izvirzīja partijas biedru un Saeimas deputātu Gunāru Kūtri prezidenta amatam, savukārt Latvijas Reģionu apvienība prezidenta krēslam virza partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!