Ventspils mērs Aivars Lembergs sagatavojis vēstuli Valsts prezidentei un visiem Saeimas deputātiem, kurā lūdz izvērtēt neuzticības izteikšanu finansu ministram Edmundam Krastiņam un lemt viņa atbrīvošanu no ieņemamā amata.
Šādi Lembergs rīkojies "Krastiņa nelikumīgās rīcības dēļ", atsakot likumā paredzēto valsts galvojumu Ventspils brīvostas attīstībai.

Lembergs pirmdien preses konferencē pastāstīja, ka vēstulei klāt ir pielikti trīs slēdzieni no Tieslietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Ģenerālprokuratūras, kuros norādīts, ka Krastiņa atteikums bijis nelikumīgs.

Tādējādi Ventspils brīvostas pārvalde arī ir tiesīga piedzīt no valsts tai radītos zaudējumus. Pēc pašriezējiem Ventspils brīvostas pārvaldes aprēķiniem, zaudējumu summa ir aptuveni 2,3 miljoni latu, kas veidosies vairākos gados.

Lai mazinātu kaitējumu Ventspils brīvostas pārvaldei, vēstulē arī lūgts koriģēt likumu "Par valsts budžetu 2000.gadam" un to papildināt ar normām, kas paredz papildu valsts galvojuma piešķiršanu Ventspils brīvostas pārvaldei 9,5 miljonu latu apjomā, kas Finansu ministrijas rīcības dēļ netika izmantots 1999.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!